Wij zijn Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Wij zijn een van de grootste werkgevers van Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Met 1800 collega's werken we in 9 woonzorgcentra en verpleeghuizen, ruim 40 teams in de wijkverpleging, 2 consultatiebureaus, 2 zorgkantoren en 1 revalidatiecentrum. We verlenen maatschappelijke zorg, begeleiden cliënten thuis en ondersteunen bij huiselijk geweld. We koken, verzorgen en vermaken. We regelen, vergaderen en administreren. Werken bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving, waarin we aandacht hebben voor elkaar.  

Altijd en overal, professionals met hart voor mensen. 

Bekijk onze ambassadeurs

Trotser dan dit, krijg je ze niet. Onze ambassadeurs zijn enthousiaste collega's die via Instagram hun werkdag aan jou laten zien. Ze fotograferen en filmen, versieren en taggen. Onze collega's laten je zien wat hun vak in de praktijk inhoudt. Volg onze ambassadeurs op Instagram.

Lees onze verhalen

Onze collega's hebben heel veel te vertellen. Over hun werk, hun cliënten en over alles wat hun werkdag bijzonder maakt. Samen beleven we dagelijks nieuwe avonturen. Al deze verhalen leggen we vast in mooie verhalen die onze collega's zelf schrijven.

75 jaar geschiedenis

In 1946 ontstaan in Steenwijk concrete plannen voor het oprichten van plaatselijke gezinsverzorging. Het voorstel wordt aangenomen en een paar maanden later wordt de Algemene Stichting Gezinsverzorging Steenwijk en Omstreken opgericht. Hier werden toen de grondbeginselen gelegd van wat nu Zorggroep Oude en Nieuwe Land is. 

Inmiddels (ruim 75 jaar later) zijn we uitgegroeid tot een werkgever met meer dan 1800 collega's en bijna 1000 vrijwilligers. Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van advies- en behandeling, verzorging en verpleging thuis, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke ondersteuning en wonen in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk.

In ons werkgebied worden mensen steeds ouder en willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven leven in een fijne omgeving. Daar willen wij graag aan blijven bijdragen. Thuis als het kan en als dit niet meer lukt, zo dicht mogelijk bij huis. Met elkaar blijven we bouwen aan onze toekomst. 

Wil je meer weten over onze organisatie? 

Onze visie: Mensen zien.

Koersplan 2021-2025

Iedereen doet ertoe. Zorggroep Oude en Nieuwe Land zet zich in voor een samenleving waarin ieder mens tot zijn recht komt en mee kan doen. De kracht van ZONL ligt in de visie op Betrokken zorg: het bieden van zorg, begeleiding en ondersteuning. Het gaat over doen wat nodig is, waar dat nodig is. Zorg leveren zodat mensen kunnen leven, wonen en werken zoals ze dat zelf als waardevol en prettig ervaren. Samen vormen we een samenleving waarin mensen naar elkaar omkijken en elkaar helpen. 

We hebben oog voor onze medewerkers, zowel als mens als professional. Onze medewerkers zijn en maken ZONL en bepalen grotendeels de toekomstbestendigheid van onze organisatie. We zetten in op het werkplezier en de vitaliteit en gezondheid van onze medewerkers. We helpen hen voortdurend om te blijven leren en ontwikkelen. Op die manier krijgen medewerkers bij ZONL hun vak weer terug.

Medewerkers kennen hun cliënten goed en onderhouden een duurzame relatie. Samen met de cliënten en diens omgeving kunnen zij goed inschatten welke zorg en ondersteuning nodig is en leveren zij maatwerk als dit nodig is. Onze medewerkers zijn de belangrijkste schakels tussen de organisatie, ons zorgaanbod en de vele cliënten die wonen in ons werkgebied.

Wil je meer weten over hoe ZONL omgaat met de meest belangrijke thema’s voor de komende jaren? Bekijk dan het strategische koersplan.

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken